Forutsetninger

Alle fastlønnede må ligge inne med en Timelønn.
Timelønnen regnes ut basert på fastlønnen, ved hjelp av følgende formel: 

 

Info For informasjon om hvordan man registrerer lønn på en ansatt se her.

 

Oppdatering i Lønnskostnadsrapporten

I Lønnskostnadsrapporten er det mulig å få oppdatert den reelle (virkelige og planlagte) kostprisen i en gitt periode. Dette kan gjøres i rapporten  Sum per valg når man viser Sum kost. For å gjøre det definere du periode du ønsker å oppdatere kostpris for, og så trykker du på knappen "Oppdater Kostpris", og bekrefter at du er helt sikker - hvis du er det.

 

I praksis er det dette som skjer ved oppdatering:

  1. Tidsbanken regner først ut månedslønnen igjen ved å snu litt på formelen vi brukte for å legge inn timelønnen. Den ganger nå opp timelønnen med 162,5.
  2. Tidsbanken sjekker så hvor mange timer den gitte ansatte er planlagt og har registrert i den eller de månedene som faller innenfor perioden som er valgt i Timeanalysen.
  3. Tidsbanken vil så oppdatere kostprisen på de planlagte og de registrerte timene med ny kostpris regnet ut basert på disse formlene:
    • Ny bemanningsplan kostpris = Fastlønn / Antall timer planlagt
    • Ny virkelig kostpris = Fastlønn / Antall virkelige timer

Merk Kostpris vil ikke bli oppdatert med mindre de gitte ansatte har mer enn 100 timer planlagt og/eller 100 timer registrert i de månedene som berøres av perioden i Lønnskostnadsrapporten (da datagrunnlaget er for lite). 

Merk Oppdater kostpris vil kun virke for de ansatte som står markert med fastlønn i ansattkartoteket!