Denne artikkelen forklarer hvordan du legger inn en arbeidstype i en ansattgruppe.

1. Gå til kartoteker, ansattgrupper og velg ansattgruppen du ønsker å legge inn arbeidstypen i ved å trykke på ikonet med en blyant (4)

2. Gå til fanen stempling og klikk på arbeidstypetildeling

3. Inne i Arbeidstypetildelingen finner du en knapp for å legge til arbeidstype i bunn, trykk på denne. Her haker du av arbeidstypen og trykker "legg til".

Du kan hake av flere arbeidstyper før du trykker legg til om det er mer enn en som skal gjøres tilgjengelig for ansattgruppen.

5. Knytt sammen arbeidstypen med riktig arbeidstidsparameter, lønnsart + evt. tillegg. Samt må du hake av fortype registrering som du ønsker at arbeidstypen skal være tilgjengelig for (B, M, A, T).

Hva de ulike kolonnene i arbeidstypetildelingen betyr kan du lese mer om her: Kolonnene i arbeidstypetildelingen

B

Bestemmer om arbeidstypen skal brukes ved ordinær stempling, dersom stemplescriptet tilsier at den ansatte skal velge arbeidstype.

M

Bestemmer om arbeidstypen skal brukes ved manuell stempling, dersom dette er aktivert i stemplescriptet

A

Bestemmer om arbeidstypen skal brukes ved manuell registrering, dersom dette er aktivert i stemplescriptet

T

Bestemmer om arbeidstypen skal være tilgjengelig i timelisten