Tidskonto metode 3
Først en video som viser hvordan metode 3 fungerer:
Når en uke er omme, sjekker Tidsbanken hvor mange timer den ansatte har jobbet den aktuelle uken, og deretter hvor mange timer den ansatte har som ukesnitt på turnusen sin
Dette forutsetter at det faktisk ligger et tall på ukesnitt på turnus.
Differansen mellom sum stemplet tid og forventet tid fra avtalt ukesnitt, er tiden som går til/fra Tidskontoen når uken er omme.
Plusstid
Man får automatisk plusstid på tidskontoen når man jobber mer en uke, enn det som er definert som ukesnitt.
Minustid
Man får automatisk minustid på tidskontoen når man jobber mindre en uke, enn det som er definert som ukesnitt.
Avspasering
Hvis en ansatt skal avspasere noen timer, eller en hel dag, skal man ikke registrere dette i timelisten. Den ansatte blir evt. trukket for timene han/hun mangler den uken, dersom arbeidstid ikke kommer opp i avtalt ukesnitt.
Fravær, ferie og helligdager
Når en ansatt har tidskonto metode 3 er det viktig at alt av fravær, ferie og helligdager registreres i timelisten. Om dette ikke registreres vil det gi minustid på tidskontoen.
Turnus
Da denne tidskontometoden er ukesbasert og beregner tidskonto per uke er det viktig at turnusen starter på en mandag og slutter på en søndag. Dersom dette ikke er tilfellet vil det komme opp en strek der det ellers ville kommet opp tidskontosaldo. Dette er derfor noe som er lurt å ta hensyn til når du oppretter en ny turnus.
Dersom du har en eksisterende turnus og ønsker å endre denne må du være obs på at dette kan påvirke saldoen. En endring i turnusen vil ofte føre til at flere eller færre dager får lagt inn planlagt tid, som vil påvirke tidskontoen.
Eksempel:
For å se bevegelsene på pluss/minustid i timelisten må velge å se ukesvisning:
Du vil da få en oversikt over hvor mange timer som var forventet gjennom uken, og hvor mye som ble registrert. Dermed vil du få en oversikt over differansen mellom det som er forventet og det som er registrert. Du vil også få oversikt over saldo ved start og slutt av perioden.