Fra tid til annen kan man ha behov for å endre pauseinnstillingene for en gitt arbeidstype. En arbeidstype er knyttet opp mot et arbeidstidsparameter. Og det er her i arbeidstidsparameteret vi bl.a. finner innstillingene vedrørende pause/lunsjtrekk.


Et enkelt arbeidstidsparameter kan brukes på tvers mellom ansattgrupper og på flere/alle arbeidstyper

Dersom du ikke vil at denne endringen skal ha noe innvirkning utover en bestemt ansattgruppe/arbeidstype kan du opprette nytt arbeidstidsparameter og gjøre endringen på det nye parameteret.

 

Fremgangsmåte: 

Før du går i gang med dette. Husk at det er fint mulig å overstyre pausetrekket på en enkelt vakt/turnus hvis det er enkeltpersoner det er snakk om. Se mer om dette her.

For å kunne endre pausetrekk må du navigere deg inn i kartotekmenen. Dette gjør du ved å trykke på skiftenøkkelen nede i høyre hjørne, deretter trykker du på kartoteker og arbeidstidsparametre og velger det parameteret der du ønsker å endre dette. 

Dersom du er usikker på hvilket parameter som tilhører den arbeidstypen du vil endre pause på, så kan du se sammenknytningen mellom arbeidstype/arbeidstidsparameter i Arbeidstypetildelingen. Ofte har arbeidstypen og arbeidstidsparameteret likt navn og/eller nummer.


Du har to ulike valg når det gjelder pausetrekk. Du kan velge å trekke pause et bestemt klokkeslett i vakten til de ansatte, eller du kan velge at pausen skal bli trukket midt i vakten.

Trekk fra pauser

Du må så velge fanen pauser. Da vil du ha to valg, du vil ha mulighet til å legge inn faste klokkeslett hvor de ansatte skal ha pause. Dette gjør du ved å velge trekk fra pauser og deretter legge inn tidspunktene til pausen. 


Midt i vakt

Du har også mulighet til å velge midt i vakt. Dette er et godt alternativ dersom du ikke kjenner til de faktiske klokkeslettene, eller hvis tidene kan være svært variabel. Her brukes det ikke klokkeslett men et timeantall. Pausen vil dra trekkes midt i den oppsatte vakten, så lenge den er lengre enn et gitt timeantall. Du må da legge inn minimum antall timer, det vanligste her er 5,5 timer. Du må også legge inn pausetrekk, det vanligste her er 0,5 timer.  

 

Husk å lagre!  

Eventuelle endringer har ikke tilbakevirkende effekt i timelisten eller vaktlisten.

Tilbake til oppsettveiviseren!