1. Åpne Oppgaveplanlegging ved å klikke StartBilde av startknappen, søk etter kontrollpanel. Klikk på denne. Velg deretter System og sikkerhet. Under kategorien Administrative oppgaver velger du Planlegg oppgaver.

Info  Dersom du har engelsk windows må du bruke engelske søkeord (control panel -> administrative tools -> task scheduler)

2.  Klikk Handling-menyen, og klikk deretter Ny enkel oppgave.

3.  Skriv inn et navn på oppgaven og en beskrivelse (valgfritt), og klikk deretter Neste.

4. Her velger du når den planlagte oppgaven skal utføres. Det kan være eksempelvis daglig eller ukentlig. Helt avhengig av hva som er behovet. Trykk neste.

5. Sett deretter hvilket klokkeslett når dette skal skje. Trykk neste når det er lagt inn

6. Velg hvilken handling som skal utføres. Her velger du "Start et program"

7.  På den siste fanen her styrer du hva som skal skje. Her legger du følgende tekst inn på Program/skrift-feltet: shutdown /r

8. Du skal få opp en bekreftende melding etter dette er gjort. Her trykker du Ja og deretter Fullfør.

Info  Nå vil datamaskinen startes på nytt på angitt klokkeslett i det intervallet som er valgt. Så lenge Tidsbanken er satt opp til å kjøres ved oppstart så vil Tidsbanken være oppe å går etter omstarten.