Geolokalisering i Tidsbanken lar deg se hvor de ansatte har stemplet. Du ønsker gjerne å aktivere dette sammen med at du gir ansatte mulighet til å stemple fra mobilen sin, slik at du har anledning til å se hvor i landet de har stemplet - og at det skjer på arbeidsplassen.


Som arbeidsgiver kan du ikke pålegge de ansatte å dele sin posisjon når de stempler, men dette gir deg mulighet til å spørre ansatte om posisjonen deres.

 

Geolokalisering

Du finner dette under systeminnstillinger i Tidsbanken under fanen Generelt. Huk av for Aktiver geolokasjon. Når du har aktivert dette vil mest sannsynlig nettleseren spørre om du ønsker å dele din plassering.

Får du beskjed om at Geoplassering er sperret i nettleseren? Slik løser du dette.


Egendefinerte koordinater

Så sant geolokasjon er aktivert vil du også ha mulighet til å registrere egendefinerte koordinater og stedsnavn. Dette er praktisk hvis det av en eller annen årsak alltid kommer feil koordinater fra en gitt maskin/enhet.

Egendefinerte/Tilpassede stednavn og koordinater legges inn under fanen Lokal i systeminnstillinger og gjelder kun for den enheten de blir registrert på. Dette betyr at hvis du har tre enheter på samme lokasjon så må dette gjøres på samtlige hvis du ønsker at alle skal ha egendefinerte koordinater.



For å finne koordinater for et gitt sted kan du for eksempel benytte Google maps, plassere ut en nål og lese av koordinater:



I stemplekartet finner du koordinatene til stemplingene.