Opplæringsvideo: 



Fraværsoversikt i Tidsbanken 
Rapporten Fraværsoversikt gir deg oversikt over alt sykefravær i din bedrift. Her vil du kunne se hvor mye og hvilken type fravær dere har. Som arbeidsgiver plikter du å føre statistikk over sykefravær og fravær ved barns sykdom, jf folketrygdloven § 25-2 første ledd. 




Hvordan bruker du rapporten


1. Fraværsoversikten finner du under Rutiner og Rapportering.


2. Under Tilpass legger du inn ønsket periode. Du kan velge mellom å ta utgangspunkt i sum timer i vaktlisten (planlagte dagsverk) eller timeliste (virkelige dagsverk) for beregning av fraværsprosent. 

- Planlagte dagsverk tilsvarer det den ansatte er planlagt å jobbe i vaktliste/turnus.

- Faktiske dagsverk tilsvarer det som er registrert på den ansatte i Timelisten. Her er alle registreringer med, også fraværstypene.


Totalt antall timer deles så på ønsket dagsverkfaktor. Når du har valgt grunnlaget oppdaterer du rapporten ved å klikke på Vis rapport. 
Du får da opp en oversikt over de ulike avdelingene og fraværet i valgt periode. Nederst i rapporten finner du summering av antall dager med fravær, og fraværsprosenten for hele bedriften.



3. For å se detaljer om hvilken ansatte som har fravær på avdelingene klikker du på ønsket avdeling. Du får da opp en ny tabell som viser alle ansatte som tilhører avdeling og hvilke typer fravær den enkelte har hatt.

Fraværet til den ansatte går mot den avdelingen den ansatte tilhører, ikke den avdelingen fraværstimene er ført mot i timelisten.




4. For å få oversikt over hvilken datoer de ansatte har hatt fravær klikker du på navnet deres.



Hvordan regnes fraværsprosenten ut?


Alt fravær (minus barns sykdom) delt på faktiske dagsverk eller planlagte dagsverk x 100 = fraværsprosent


Eks. Avdeling 1:
4,27 + 7,1 + 4,3 / 1320,7 x 100 = 1,19 %



 Hva inkluderes/ekskluderes fra rapporten?


Rapporten inkluderer alt fravær i den angitte perioden som er ført mot arbeidstyper som er knyttet mot Fraværsgruppe II mellom 00 - 05 (Egenmelding, 1-3 dager, 4-16 dager, over 16 dager, over 8 uker og barn sykdom). 
Disse gruppene samsvarer med også med hvor fraværet rapporteres. 


Faktiske dagsverk tar med det som er stemplet eller registrert i timelisten, minus det som er definert som ferie og småfravær under Fraværsgruppe II.



Ansatte

Sluttede ansatte vil også være med i rapporten hvis de har ført timer i perioden du henter ut rapport for.

Ansatte hvor haken "utelat fra statusrapport" er krysset på, vil ikke inkluderes i rapporten. 

Dersom ansatte er sluttet og har en sluttet-dato som går inn i perioden du vil rapportere for, vil eventuelle føringer gjort etter sluttet-dato for den ansatte ikke komme med.