Dersom din bedrift ønsker å benytte Tidskonto, altså at de ansatte skal kunne spare tid til senere avspasering, registreres de timene gjerne som Plusstid i Tidsbanken. Dette er da en egen lønnsart som gjør at timene på timelinjen overføres til saldo på Tidskonto.


Plusstid 1 og Plusstid 2 


Dersom en ansatt jobber mer enn det som er planlagt, kan Tidsbanken generere ekstratiden til tidskonto. I dette eksempelet har den ansatte arbeidet 0,27 timer mer enn planlagt tid, og da går 0,27 timer til timesaldo.  




Dersom du ser på nedtrekksmenyen for Lønnsarter i Timelisten, ser du at det finnes to å velge mellom; Plusstid 1 og Plusstid 2. Det er det ingen forskjell på disse to. De er satt opp helt likt og gir time mot time-opptjening til tidskonto. De vil imidlertidig kunne tre i kraft forskjellig, ut i fra hvordan de er satt opp i Arbeidstypetildelingen


I noen tilfeller er det derimot slik at bedriften ønsker å benytte tidskonto på lik linje med overtidsbetaling. For eksempel, hvis en ansatt har timer med 50% overtid, så kan man legge til en faktor på en av Plusstid-lønnsartene som gir 1,5 timer til tidskonto. Den ansatte kan da velge å ta ut overtiden som avspasering, eller at den betales ut ved en senere anledning. Dette styres av avtaler i bedriften. 


I dette eksempelet har den ansatte arbeidet 1 time mer enn planlagt, og med faktor på 1,5 går da 1,5 timer til Tidskonto: 



I eksemplene over har vi sett at plusstid 1 kan settes opp med og uten faktor. Tilsvarende vil plusstid 2 kunne settes opp med og uten faktor.