Justering

Justering er et tidsrom hvor inn- og utstemplinger vil bli endret til den oppsatte arbeidstiden.  Inn- og utstemplinger innenfor dette tidsrommet vil føre til at klokkeslettene automatisk vil justeres til de planlagte klokkeslettene. Hvor stort dette tidsrommet skal være bestemmes i ansattgruppen til de ansatte.  Les om hvordan du aktiverer det her.


Eksempel:

Man legger inn justering på 15 minutter. En ansatt er planlagt å starte på jobb klokken 08:00, denne ansatte kommer 07:50, tiden vil da justeres til 08:00. Hvis den ansatte kommer på jobb klokken 07:30, så vil tiden ikke justeres da dette er utenfor de 15 minuttene og tiden vil bli registrert som 07:30.


Avrunding

Avrunding av klokkeslett betyr at alle stemplingstidspunkter blir avrundet etter en gitt regel. I Tidsbanken kan man avrunde stemplinger til nærmeste minutt, 5 minutt, 10 minutt, kvarter, halvtime og time.


Eksempel:

Man legger inn avrunding til nærmeste kvarter. En ansatt stempler inn 07:50, tiden vil da rundes tilbake til 07:45 (som er det nærmeste kvarteret). Hvis den ansatte stempler inn 07:53, vil tiden rundes opp til 08:00 da dette er det nærmeste kvarteret.