Gradert sykemelding - dag for dag


I timelisten kan man etter hvert som den ansatte stemple, fylle ut dagen med sykemelding. Dette gjøres ved å benytte Fyll ut dag -funksjonen i timelisten. Ved å gjøre dette kan du enkelt fylle ut det timeantallet som mangler en gitt dag med sykefravær. Da slipper du selv å regne ut timeantallet eller klokkeslettet. Timelisten fyller automatisk ut det timeantallet som trengs for å dekke arbeidsdagen fullstendig. 

Selve rutinen utføres altså etterskuddvis av stemplingen til den ansatte. Det kan foreksempel utføres etter hver dag - eller på slutten av uken, for alle dagene som har vært.

 

For å gjøre dette går du inn i timelisten, velg så den gitte ansatte og den uken/dagen du ønsker å fylle ut. I dette tilfellet er det en ansatt som er 50% sykemeldt og skal opprinnelig jobbe 07-15. Før denne rutinen hadde opprinnelig den ansatte få et minus på tidskontoen som samtidig vil ordne opp i.

I markeringen på bildet under vil du se på timelinjen at den ansatte har jobbet mindre enn forventet.


1. Klikk på pluss-tegnet på timelinjen (dato) som skal fylles ut.

2. Velg "fyll ut dagen".

3. Velg arbeidstype som skal registreres på timelinjen.

4. Klikk fyll ut.


Det resulterer i at den fyller ut den gitte dagen med fraværsvarianten du har valgt. Nå er saldo for tidskonto i 0, som vil si at den ansatte ikke lenger får minus på tidskonto.

 


Husk på at sykepengenes størrelse skal beregnes kun på grunnlag av reduksjon i arbeidstiden og/eller inntektstap. Det vil si at dersom den ansatte enkelte dager jobber mer enn det han/hun skal, så skal sykefraværet reduseres med det overskytende.


Den ansatte kan ikke bruke egenmelding under gradert sykmelding.

Ferie og gradert sykmelding kan ikke kombineres.

 

 

Se her for alternativ fremgangsmåte:


Serieregistrere gradert sykemelding