Denne fremgangsmåten forutsetter at du har opprettet varer med tilhørende aktiviteter. Les her for fremgangsmetode for dette.


Hent aktiviteter fra varer er en enkel og tidsbesparende metode for å opprette standard prosjektlinjer og aktiviteter i prosjekter. 


1. Hva brukes funksjonen hent aktiviteter fra varer til?

Dersom dere har standard prosjektlinjer og aktiviteter som brukes ofte, kan det være fordelaktig å benytte funksjonen hent aktiviteter fra varer. Denne funksjonen gir muligheten for å hente standarddefinerte prosjektlinjer og aktiviteter på en enkel og tidsbesparende måte. På denne måten unngår du å opprette prosjektlinjer og aktiviteter manuelt hver gang. 

Dette gjøres ved at prosjektlinjen opprettes som en vare, hvor varen har tilhørende aktiviteter. Når dere har et prosjekt som skal bruke prosjektlinjen og aktivitetene, kan dere hente varen til prosjektet. Den standarddefinerte prosjektlinjen og aktivitetene vil dermed legges inn i prosjektet. 


Detaljert fremgangsmåte for å opprette varer kan du lese her


Prosjektlinje og aktiviteter hentes inn i prosjektet med standard definert informasjon. 


2. Fremgangsmåte

Naviger deg først til ønsket prosjekt. Du kan enten søke etter prosjektet, eller finne prosjektet i prosjektlisten. 



Opprett deretter en tom prosjektlinje i statusfanen til prosjektet. Søk deretter etter ønsket vare i redigerboksen. Varen vil da legges inn som en prosjektlinje, hvor standard informasjon for ansvarlig, kostpris og annet blir lagt inn. Klikk deretter på Hent aktiviteter fra varer. Aktivitetene som er lagt inn på varen vil legges til under prosjektlinjen.


Tilhørende aktiviteter er nå lagt inn med standard timebudsjett og ansvarlig.