Tidskonto brukes for å holde rede på plusstid og minustid, merarbeid og avspasering.


Hvordan fungerer Tidskonto


Tidskonto fungerer slik at man pr ansatt eller ansattgruppe definerer hvor mange timer den ansatte skal være på jobb per dag eller uke. Tidsbanken beregner om en ansatt har jobbet mer eller mindre enn det som er definert. 
Har den ansatte jobbet utover forventet tid kan det benyttes for avspasering. Hvis en ansatt har jobbet for lite, vil Tidsbanken automatisk redusere timesaldoen.

Tidsbanken har 3 metoder for å beregne plusstid og minustid, som settes opp i ansattgruppene.


Metode 1 - beregnes mot forventet tid og brukes av de med fastlønn. Her vil Tidsbanken beregne pluss- eller minustid basert på differensen mellom planlagt tid i vaktlisten og faktisk arbeidet tid dag til dag


Metode 2 - konverterer overtid til plusstid, og brukes som oftest av ansatte med timelønn. Gir altså plusstid utover den angitte overtidsregelen i ansattgruppen. 


Metode 3 - beregnes mot forventet tid per uke som hentes fra ukesnittet i turnusen til hver enkelt ansatt . Dette kan være et godt alternativ dersom den ansatte arbeider ulike dager fra uke til uke, og hvor man ikke har en plan eller oversikt over hvilke dager den ansatte skal arbeide. Metoden krever at det legges inn et gjennomsnittlig timetall per uke for den ansatte i turnusen.


Oversikt over tidskontoen

De ansatte kan følge med på Timesaldoen på sin hjem-meny, eller i Timelisten. Ved å klikke på Tidskonto vil de kunne se bevegelsene på tidskontoen i valgt periode.



Metode 1

I eksempelet under er den ansatte fastlønnet og planlagt til å jobbe 7,5 timer per dag. Alt over 7,5 timer går inn på tidskontosaldo. Alt under 7,5 timer blir trukket fra tidskontosaldo.



Metode 3

Dersom den ansatte har Metode 3 vil tidskontoberegningen vises nede til venstre i Timelisten. 
Med forventet tid 30 timer per uke og registrert 28 timer, vil det se slik ut: 

Her har du og oversikt over saldo ved ukens start og slutt.