I blant når lønnsintegrasjonen oppdaterer seg så klarer den ikke lenger å koble seg til Mamut ettersom noe av konfigurasjons-infoen faller bort.

Det som skjer er at Mamut server-navnet blir overskrevet av PC-navnet på den gitte datamaskinen. Løsningen på dette er enkel. Du trenger bare å oppdatere Lønnsintegrasjonen med riktig Mamut server-navn så får den forbindelse igjen.

Følg denne oppskriften for å rette opp i dette

1. Først må du finne ut av hva som er Mamut server-navn. Dette navnet kan hentes frem fra filen som heter "Mamut.ini". Dette er en dokumentfil fra Mamut som inneholder data om programmet.  Standardplassering for denne filen er "C:\Users\Public\Public Mamut\"

1. Åpne denne filen og noter ned Server, Instans og SystemDatabase

Her må du notere ned SUPERMAND, MAMUT2 og SYSTEM0001 som skal brukes i neste steg.

1. Åpne deretter Mamut Lønnsintegrasjon og klikk på Konfig. Legg inn dette navnet under Server-feltet

Fra eksempelet i pkt 2 skal man her legge inn SUPERMAND i serverfeltet, MAMUT2 i instansfeltet og 1 i Systemfeltet

Info  System er det samme som Systemdatabase, men man trenger ikke skrive System0001, det holder å skrive 1.

Merk  Hvis du får en feilmelding ved oppstart av Mamut lønnsintegrasjon trenger du bare å klikke denne vekk og oppdatere server-navn så vil det løse seg

1. Trykk på Lagre og deretter på oppdater-knappen når dette er gjort så skal du få Lønnsintegrasjonen være ordnet igjen

Info  Dersom du ikke finner "Mamut.ini" må du kontakte Mamut Support eller deres server-leverandør som kan hjelpe med å finne denne filen.