Den viktigste rutinen i Tidsbankens øyemed er forlengelse av arbeidsavtaler/turnuser, men andre rutiner bør også gjennomføres - under finner du en sortert liste over anbefalte rutiner ved overgangen til nytt år. 

 

1) Forlengelse av arbeidstid/turnus

Mye av arbeidstidsberegningen i Tidsbanken baserer seg på den planlagte arbeidstiden og det er derfor viktig å påse at alle ansatte med fast avtalt arbeidstid har en til en hver tid gjeldende arbeidsavtale/turnus. Hvis en ansatt mangler en arbeidsavtale kan dette ha direkte påvirkning på lønn, mertid- og tidskonto, ansatte kan få utbetalt uberettighet overtid eller få uberettighet mertid på sin fleksitidskonto.

Både kontroll og forlengelse av arbeidsavtaler kan enten gjøres pr ansatt eller for flere ansatte samtidig. Vi anbefaler å benytte Turnusoversikten for å få oversikt over samtlige arbeidsavtaler/turnuser som ender ved overgangen til nytt år, dette vektøyet hjelper deg også å enkelt forlenge de aktuelle arbeidsavtalene. 

2) Overføring av feriedager

I følge ferieloven skal all lovbestemt ferie som ikke er avviklet i løpet av ferieåret overføres til påfølgende ferieår. I Tidsbanken kan verktøyet Ferieoverføring hjelpe deg med denne jobben. Verktøyet viser tilgjengelig og forbrukt ferie i fjor, samt gir deg et forslag til antall å overføre og ny feriesaldo. Merk at overføringen må være gjennomført innen utgangen av februar måned. 

3) Justere tidskonto

Arbeidsmiljøloven sier ingenting om hva du trenger å gjøre med opparbeidet tid ved overgang til nytt år, men enkelte bedrifter kan ha arbeidsavtaler som tilsier hvor mange timer som kan overføres, eller du har utbetalt litt ekstra timer på lønnen som skal trekkes av tidskontoen.


4) Registrer budsjetter 

Visste du at Tidsbanken har et enkelt budsjettverktøy som du bør bruke? Registrer budsjettene dine i dag og få et aktivt forhold til budsjett, omsetning, opat og lønnskostnadsprosent - ta kontroll over tallene. 


5) Kontroll av systemkalenderen

Som standard har systemkalenderen i Tidsbanken markert mandag til fredag som arbeidsdager. Som standard er både lørdag og søndag markert som fridager, i tillegg er alle de norske hellig og høytidsdager også markert som fridager. Systemkalenderen og dens markering av arbeidsdager brukes blant annet i forbindelse med serieregistrering og budsjettering.