I noen tilfeller kan det være nødvendig å justere på tidskontoen. Vi anbefaler da å bruke egne arbeidstyper og lønnsarter for formålet så det ikke går utover rapportering av timer og fravær. Her er fremgangsmåte for opprettelse av dette.


1. Gå til kartoteker, arbeidstyper og opprett ny arbeidstype


2. Legg inn navn "Justering av timesaldo pluss", kode og farge. Under fraværsgruppe II må du velge 09 Småfravær, dette for å unngå at timer mot arbeidstypen påvirker fraværsprosenten i fraværsoversikten. Avslutt med å lagre. 
Klikk på tilbake slik at du kan opprette en arbeidstype til.


3. Legg inn navn "Justering av timesaldo minus", kode og farge. Under fraværsgruppe II velg 09 Småfravær. Avslutt med å lagre. Klikk på tilbake for å komme til kartoteket igjen.


4. Gå til lønnsart kartoteket og opprett ny lønnsart.


5. Sett opp lønnsart for justering av tidskonto pluss:

Legg inn navn "Justering av tidskonto pluss", velg timetype Plusstid 1 og timegruppe 200: Tidskonto plusstid. Hak av for utelat fra overtidsgrunnlag og eksportfil. Avslutt med å lagre. Klikk på menyen for å komme tilbake til kartoteket slik at du kan opprette en til lønnsart.

 

6. Sett opp lønnsart for justering av tidskonto minus:

Legg inn navn "Justering av tidskonto minus", velg timetype Minustid og timegruppe 201: Tidskonto minustid. Hak av for utelat fra overtidsgrunnlag og eksportfil. Avslutt med å lagre. Klikk på menyen for å komme tilbake til kartoteket.


7. Når du nå har opprettet disse arbeidstypene og lønnsartene, må du deretter koble de sammen i arbeidstypetildelingen i ansattgruppene som skal ha det tilgjengelig.

Gå til ansattgrupper og klikk deg inn på ansattgruppen du vil legge arbeidstypene tilgjengelig.


8. Gå fanen stempling og arbeidstypetildeling.


9. I bunn av arbeidstypetildelingen klikker du på Legg til arbeidstyper


10. Koble lønnsartene mot arbeidstypene, legg til i alle kolonnene Normaltid til K2. Avslutt med å lagre.


Når arbeidstypene er koblet i arbeidstypetildelingen til alle ansattgruppene som skal ha det tilgjengelig er du mål. Arbeidstypene kan da benyttes for å manuelt justere tidskontoene.