Kort om praksis rundt reisetid:

  • Reisetid mellom hjem og fast arbeidssted vil som regel ikke regnes som arbeidstid
  • Andre reiser for arbeidsgiver vil som regel regnes som arbeidstid
  • Reisetid som går inn under disse vilkårene vil påvirke reglene for hviletid og grensene for en normalarbeidsdag


Reisetid i Tidsbanken:

Tiden arbeidstakere benytter til kjøring/reise i arbeidstiden, kan i hovedsak føres på lik måte som annet ordinært arbeid.

Det kan i enkelte tilfeller være behov for å kartlegge hvor mye tid som går med på reise. Dette kan eksempelvis være nødvendig i forhold til fakturering av reiseoppdrag, der sats for reise gjerne skiller seg fra ordinær sats. Det kan også være nyttig å kunne ta ut oversikt over reisetid for å kunne se på om fakturasats på reise bør reguleres.


I disse tilfellene kan det opprettes arbeidstyper som ansatte kan stemple/registrere tid mot. Ved reisetid som er definert som arbeidstid oppretter du en arbeidstype som er knyttet opp mot ordinær timelønn/fastlønn. 

Ønsker du å kartlegge reisetid utenfor alminnelig arbeidstid kan du opprette en arbeidstype som er knyttet mot en lønnsart som gir korrekt godtgjørelse for dette.

Arbeidstypene gjøres tilgjengelig for den ansatte, slik at kan de kan stemple/registrere tid mot disse, enten det er ved arbeidsdagens start, eller i løpet av arbeidsdagen. 


Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg med å sette opp arbeidstyper som dekker ditt behov rundt reisetid.