Avvik og kritikkverdige forhold - Har du oversikten du trenger? 


I 2020 ble arbeidsmiljøloven oppdatert med nye retningslinjer i forbindelse med varsling. Blant annet er du nå pliktig til å undersøke et varsel innen rimelig tid. Det er også tydeliggjort hva som menes med kritikkverdige forhold.

Med disse endringene blir det enda viktigere enn før å ha gode rutiner for både varsling og avvikshåndtering.

Avviksregistrering i Tidsbanken er enkelt og brukervennlig, og gir mulighet for registrering og behandling av alle typer avviksmeldinger, enten det er en reklamasjon, leverandørfeil, HMS-hendelse, observasjon, miljøhendelse, personskade, forslag til forbedring, gjentakende avvik osv. Les mer om varsling i arbeidsmiljøloven! 


Avviksmodul

Av og til oppstår det uønskede hendelser, eller vi oppdager farlige eller uheldige forhold. Dette er viktig input i forhold til forbedringsarbeid, og må tas godt vare på. For å registrere og behandle disse forbedringsmulighetene er det viktig å ha et brukervennlig verktøy, ofte kalt et avvikssystem.

I Tidsbanken kan du enkelt registrere og behandle forbedringsmuligheter eller avvik. Det er viktig med gode rutiner for dette, slik at man legger til rette for kontinuerlig forbedring av alle prosesser i virksomheten. Med avviksmodulen har du godt grunnlag for å prioritere mellom de  ulike forbedringstiltakene dere vurderer å sette inn. 


Hvor kan vi registrere avvikene?

Med Tidsbanken kan du raskt og enkelt registrere avvik enten på mobil, nettbrett eller via PC/MAC. Du beskriver hendelsen kort, legger ved et bilde hvis du ønsker, og på 1, 2, 3 har bedriften fått inn viktig informasjon rundt forbedringsarbeidet. 
Det skal være enkelt å registrere avvik, og det er det i Tidsbanken! Ved å gjøre avviksregistrering enkelt klarer vi å levendegjøre det viktige kvalitetsarbeidet gjennom engasjerte ansatte! 



Er det mulig å ta ut rapporter?

I Tidsbanken kan du hente ut gode rapporter som gjør det mulig å finne gode tiltak og gå systematisk til verks i kvalitetsarbeidet. De innmeldte avvikene overføres til avvikbehandling, og der følger du opp avvikene frem til de lukkes. 



Systemets oppbygging

Systemet er bygget rundt logikken som er vist i flytdiagrammet under:


Avviksmodulen er en ekstra modul. Ta kontakt med oss for å få en uforpliktende demo, info om priser eller for å få den aktivert.


Bestill en gratis demo her!