Filterne må være slått på i oppsett, og om man da i SQL vil vise til et av filterne kan man bruke følgende:

?Ans1     = Fra Ansatt

?Ans2     = Til Ansatt

?Dato1   = Fra Dato

?Dato =   Til Dato

?Pro1  =   Fra Prosjekt

?Pro2 =   Til Prosjekt

?Avd1  =  Fra Avdeling

?Avd2  =  Til Avdeling

?Anl1 =  Fra Anlegg

?Anl2 = Til Anlegg

?Kun1 = Fra Kunde

?Kun2 = Til Kunde

?Art1 =  Fra Art

?Art2  = Til Art

?Arb1 = Fra Arbeidstype

?Arb2 = Til Arbeidstype

Med datofelter satt på kan man for eksempel lage en SQL som dette:

SELECT [Fornavn] & " " & [Etternavn] AS Ansatt, tblTimeregistrering_behandlet.Dato, [tblArbeidsarter].[ArbeidsartNr] & " " & [ArbeidsartNavn] AS Timetype, tblTimeregistrering_behandlet.Ma_Timer AS Antall

FROM (tblAnsatte INNER JOIN tblTimeregistrering_behandlet ON tblAnsatte.Ansattnummer = tblTimeregistrering_behandlet.AnsattID) INNER JOIN tblArbeidsarter ON tblTimeregistrering_behandlet.ArbeidsartNr = tblArbeidsarter.ArbeidsartNr

WHERE (((tblTimeregistrering_behandlet.Dato)>?dato1));

Eller med begge datofiltrene på som dette:

SELECT [Fornavn] & " " & [Etternavn] AS Ansatt, tblTimeregistrering_behandlet.Dato, [tblArbeidsarter].[ArbeidsartNr] & " " & [ArbeidsartNavn] AS Timetype, tblTimeregistrering_behandlet.Ma_Timer AS Antall

FROM (tblAnsatte INNER JOIN tblTimeregistrering_behandlet ON tblAnsatte.Ansattnummer = tblTimeregistrering_behandlet.AnsattID) INNER JOIN tblArbeidsarter ON tblTimeregistrering_behandlet.ArbeidsartNr = tblArbeidsarter.ArbeidsartNr

WHERE (((tblTimeregistrering_behandlet.Dato)between ?dato1 AND ?dato2));

Det er viktig å merke seg at normalt at man ikke skal bruke #  foran dato felter, og heller ikke '  foran tekstfelter, slik man ville gjort her:

Select * from tblOppgaver where OppgaveNr=’1000’;

Select * from tblTimeregistrering_behandlet where dato >=#01/01/2011#;

Når man bruker filteret erstatter man disse slik:

Select * from tblOppgaver where OppgaveNr=?Pro1;

Select * from tblTimeregistrering_behandlet where Dato >=?Dato1;

Denne rapporten er laget ved hjelp av Sql-Rapport:

Som en ser er det mulig å legge til en delrapport for eksempel til summering nederst.
Slik er rapporten satt opp:

Når man kjører rapporten kommer det ene filteret man har valgt frem, og man må velge en dato:

Man kan slå på alle filterne – men det er SQL setningen som bestemmer om filterne virker.  Det hjelper ikke å slå på FraDato og TilDato

dersom man ikke bruker filterne  ?Dato1 og ?Dato2. Det er viktig å merke seg at disse filterne er case-sensitive, så ?dato1 vil ikke virke.

Et eksempel til:

Slå på Avdelingsfilter og datofilter fra til:

Sql som lister timer for en avdeling i en bestemt periode.