I vareplukkeren har man mulighet til å plukke ulike varer og registrere mot prosjekt.
OBS! Når man først har valgt varer og registrert mot et prosjekt, får man ikke lov å endre disse i antall eller type, og dermed anbefaler vi å plukke varer etter at man vet faktisk forbruk.

Inne i vareplukkeren ser man oversikt over de ulike varene man har tilgjengelig, samt at man kan sortere på varekategorier/-grupper. Det kan være aktuelt å skille varene i typer eller kategorier dersom man har mange ulike varer og ønsker å gjøre det lettere for ansatte å velge riktig vare.

Når man har funnet ut hvilken vare man har brukt, og antall av den, oppdaterer vi antallet ved å klikke på pluss- eller minustegnet.
Deretter klikker vi på «Plukk»

Varene vi har plukket legger seg i handlekurven, og når vi er klare kan vi klikke «Klargjør».

Neste steg er å kontrollere antall varer, og evt oppdatere salgspris og antall.

Dersom alt ser greit ut, klikker vi «Neste».

Det siste steget er å koble varen mot et prosjekt, prosjektlinje og aktivitet, og eventuelt avdeling. Da registreres den valgte varen/varene mot prosjektet, og salgsprisen legges til som prosjektkostnad.

For å se hvilke varer og antall som er registrert mot ulike prosjekt, kan vi gå inn på prosjektmodulen og velge prosjektet vi har registrert varer mot.
For å få fram varene, går vi på Meny - Innstillinger - Huker av for «Vis varer»

Da får vi frem en egen fane for varer, som vil gi oversikt over varer registrert mot prosjektet.

OBS! Som nevnt i begynnelsen av artikkelen kan de registrerte varene ikke endres i antall, så vår anbefaling er å plukke varer etter at man vet faktisk forbruk.