Innimellom kan det være greit å rense nettleseren for nettstedsdata, enten om man merker at noen sider laster saktere eller at funksjoner og menyer ikke oppfører seg normalt.

Det er mange utfordringer som enkelt løses ved slette nettleserdata og i denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du enkelt kan slette informasjonskapsler gjeldende for kun for Tidsbanken. Da unngår du å slette nettleserdata og miste alle lagrede sider/innstillinger på andre nettsteder. Å oppdatere lokallageret løser også mange floker i Tidsbanken.

Google Chrome

Du går enkelt inn på innstillingene i nettleseren ved at du klikker på de tre prikkene helt oppe i høyre hjørne og velge Innstillinger:

I venstremenyen trykker du på Personvern og Sikkerhet og velger Tredjeparts informasjonskapsler:

Videre trykker du på Se alle nettleserdata og -tillatelser:

Helt til slutt søker du opp tidsbanken (med små bokstaver) og velger Fjern alle som vises:

Hvordan aktivere/deaktivere automatisk sletting av nettleserdata når nettleseren lukkes

Det finnes en innstilling i Google Chrome som automatisk sletter nettleserdata hver gang nettleseren lukkes. Dette er normalt sett ikke ønskelig og fører til manuelt innloggingsarbeid. Under skal vi vise hvor du finner innstillingen.

Den kan i midlertidig være aktuelt å aktivere dersom det er mange som jobber i Tidsbanken på samme maskin. Da unngår du å logge inn på en kollega sin konto ved et uhell. Merk at dette vil kreve at man må logge inn med firma-id og passord, i tillegg til ansattnummer og pin, så dette vil vanligvis være mest aktuelt for administratorer, siden vanlige ansatte ikke skal ha tilgang til firma-id.

Du trykker på de tre prikkene helt oppe i høyre hjørne og velger Innstillinger:

I venstremenyen trykker du på Avansert -> Personvern og Sikkerhet og velger Nettstedsinnstillinger:

Slå av eller på etter behov.