Er du i den uheldige situasjonen at du må permittere ansatte på bakgrunn av Koronaviruset (Corona - COVID-19) så stiller NAV krav til at du rapporterer timene den eller de permitterte ansatte har arbeidet per uke de siste tolv månedene før arbeidstiden ble redusert.

Ved å bruke Tidsbanken til å  holde kontroll på arbeidstiden så har du et veldig godt utgangspunkt for å få denne jobben gjort. Ett av regjeringens strakstiltak var å endre på permitteringsregelverket slik at du som arbeidsgiver får bedre likviditet og i større grad kan unngå oppsigelser. For å få fullt utbytte av dette tiltaket er det viktig at du er kjapt ute med permitteringsvarsel og dokumentasjon til NAV.

Vi har i disse dager utviklet en enkel løsning på denne rapporteringen og har allerede hjulpet mange kunder med å tilrettelegge for enkel og effektiv rapportering til NAV. Ta kontakt med oss i dag så hjelper vi deg gjerne med dette slik at du kan bruke tiden din på det som er viktig for å sikre framtidig sunn drift.


16. mars 2020 ble det foreslått flere regelendringer som følge av virkningene av koronaviruset. 

Endringene som kommer kan gi deg rett til dagpenger, selv om du ikke oppfyller vilkårene slik de er i dag.

Du bør registrere deg som arbeidssøker og søke om dagpenger dersom du er permittert eller oppsagt fra jobben din selv om du er usikker på om du har rett til dagpenger.

Bekreftelse på arbeidsforhold og permittering NAV 04-08.04

Skjemaet fylles ut av arbeidsgiver når permittert arbeidstaker har behov for dokumentasjon i forbindelse med dagpengesøknad. NAV skriver 20.03.2020 at skjemaet ikke lenger er påkrevet ved permitteringer som følge av koronaviruset.

Utklipp fra skjemaet som må fylles ut, "Bekreftelse på arbeidsforhold og permittering (NAV 04-08.04)"