Data som du henter fra Tidsbanken kan enkel etterbehandles i Excel ved å benytte de innebygde funksjonene/formlene og du kan da enkelt for eksempel lage egne utvalg og sorteringer.

I eksempelet under viser vi hvordan du for eksempel kan sortere en ansattliste som inneholder fødselsdatoer på årets måneder slik at du enkelt kan se hvem som har bursdag en gitt måned i året uavhengig av hvilket år den ansatte ble født.

Lag en ansattliste som viser fødselsdager sortert på årets måneder.

1. Begynn med å eksportere en Ansattliste med ønsket utvalg fra Ansattrapporten i Tidsbanken til Excel
  2. Åpne rapporten i Excel
  3. Gå til den første ledige cellen på den øverste raden som inneholder ansattinformasjon
  4. Skriv inn =MÅNED(
  5. Så trykker du på cellen for fødselsdato og avslutter med å trykke Enter
  6. Det vil i denne cellen nå stå 1-12 avhengig av hvilken måned fødselsdagen er
  7. Merk denne cellen og grip tak i nedre høyre hjørnet av cellen og trekk nedover så mange rader som du har data i. Dette vil kopiere denne formelen til alle cellene slik at alle cellene nedover også får en verdi for måned
  8. Hvis du ikke allerede har aktivert filtrering og sortering på overskriftraden din kan dette gjøres ved å merke alle overskrift cellene for så å velge Sorter og Filtrer -> Filtrer
    1. Du vil nå kunne klippe i overskriftcellen som inneholder månedene og velge å sortere disse enten stigende eller synkende

For flere funksjoner/formler i Excel henviser vi til Microsoft sitt eget hjelpesenter her.

Merk: Har du Excel på Engelsk eller et annet språk vil funksjonene ha andre navn, for eksempel =month