Denne artikkelen forklarer hva en ansattgruppe er.


Hva er en ansattgruppe?


I Tidsbanken deler man de ansatte inn i Ansattgrupper. En gruppe fremstår som en mal for egenskaper (som arbeidstid, overtid, tidskonto osv) som er lik for dem som er i samme gruppe. Her defineres også hvordan systemer fremstår for den enkelte bruker (stempling på prosjekt, aktivitet, stempling osv.)

I sin enkleste form vil dette si at man deler inn de ansatte i fastlønnet og timelønnet. Men det er andre momenter som kan skille de ansatte:

Det kan være at noen ansatte har krav på ulike typer tillegg, mens andre ikke har det. Det kan være variasjoner i antall arbeidstimer pr. dag, noen har gjerne krav på overtid, mens andre ikke skal ha overtid. Det kan være at det benyttes andre lønnsarter for en ansatt enn hva de andre skal ha.

Variasjoner i hvordan arbeidstiden beregnes er det som vanligvis ligger til grunn for hvordan man grupperer ansatte. I teorien kan man konfigurere hver ansatt for seg, men man må da opprette en gruppe (et oppsett) for hver enkelt ansatt. I praksis vil man vanligvis finne så mange fellesnevnere mellom de ansatte at man bare vil trenge noen få grupper. En gruppe vil si at man lager en mal som styrer innstillingene for alle ansatte som er tilknyttet den aktuelle gruppen.

 

Tilbake til oppsettveiviseren!