Det er forskjellig fra nettleser til nettleser hvor en kan endre målmappe for filer en laster ned via nettleseren. Her er en beskrivelse av hvor en finner det i de forskjellige nettleserne.

Merk   Dersom nettleseren kommer med en oppdatering kan det være beskrivelsene under ikke stemmer.

Firefox

Verktøy -> Innstillinger -> under fanen: Generelt. Under punktet nedlastinger der, kan man velge om man ønsker å sende filene til en bestemt målmappe, eller bli spurt hver gang en skal laste ned en fil om målmappen til den gitte filen.

Chrome

Innstillinger -> Vis avanserte innstillinger -> under punktet "nedlastinger" kan man velge målmappe, eller bli spurt hver gang en laster ned en fil.

Internett Explorer

Når en laster ned filer i IE vil den legge filen i standard mappe dersom en trykker på "Lagre" (i menyen en får opp nederst på siden sin). Ønsker en å endre standard mappe gjøres dette under "Verktøy -> Vis nedlastinger - alternativer". Trykker en på pilen ved siden  av "lagre" får en velge en valgfri plassering.